Cazin

Dopunjena lista predizbornog bratstva A-SDA, SNSD i HDZ

Digitalni informativni medij MojCazin.com objavio je članak pod nazivom “Izborno bratstvo A-SDA sa SNSD i HDZ u Cazinu” kroz koji smo pokušali prikazati imena članova i simpatizera A-SDA koji će 7. oktobra sjediti u biračkim odborima kao predsjednici, članovi i zamjenici, ali ispred stranaka, koje, između ostalog, negiraju genocid u Srebrenici, osporavaju državu Bosnu i Hercegovinu te njene institucije, te koje se zalažu za cijepanje Federacije i stvaranje trećeg entiteta. Sada ćemo tu listu nadopuniti. 

Amra Hebilović, zaposlena u Centru za socijalni rad, član je biračkog odbora u cazinskoj Gimnaziji na biračkom mjestu 002A001, a ispred Komunističke partije. Član je A-SDA. Na istom biračkom mjestu ispred NSRZB su Topić Izet i Topić Ajna, te Topić Aja ispred Komunističke partije.

Ispred Saveza mladih snaga na biračkom mjestu 002A003, funkciju člana biračkog odbora obnaša i Samira Hadžić, također članica A-SDA.

Mjesto predsjednika biračkog odbora u biračkom mjestu Ćuprija OŠ – 002A007, pripalo je nekadašnjem predsjedniku mladih A-SDA zaposlenom u Vodovodu – Reufu Osmanagiću, ali ispred stranke SZSG.

Na Gnjilavcu će, na biračkom mjestu 002A008B funkciju zamjenika predsjednika ispred HDZ BiH obnašati Indira Zulfić, također A-SDA. Podsjećamo, na istom mjestu će funkciju predsjednika vršiti Ibrahim Tatarević, direktor Vodovoda. A-SDA će svog zamjenika predsjednika imati i u biračkom odboru 002A010 – Čizmići, gdje će sjediti Smail Čizmić samo ispred Dodikovog SNSD-a.

U osnovnoj školi u Ćoralićima na biračkom mjestu broj 002A016, predsjednika biračkog odbora ispred PDA je Šišić Šejla, također A-SDA. Na istom mjestu, funkciju člana obavlja Amel Lepuzanović, ali ispred Saveza mladih snaga, također A-SDA.

Još jedno mjesto predsjednika biračkog odbora A-SDA je osigurala u zgradi ambulante u Krivaji na biračkom mjestu 002A026. Tu funkciju će obnašati Alma Hatić iz A-SDA, ali ispred Hrvatske republikanske stranke. Na istom biračkom mjestu će sjediti i Admir Babić i Emina Hafizović, ispred SNSD-a.

Predsjednika biračkog odbora na biračkom mjestu 002A059 – osnovna škola na Ćupriji, pripalo je Harisu Seferagiću iz A-SDA, kandidata ove stranke sa prošlih lokalnih izbora. Funkciju predsjednika dobio je preko HDZ-a. Njegov zamjenik Admir Keranović je također ispred HDZ-a.